Dirigent Monica Henriksson

Ett gäng härliga charmiga qvinnor...

Vi är ett gäng sångglada qvinnor som har sjungit och skrattat tillsammans sedan 2005 då kören fick Monica Henriksson som dirigent. Vi bor i hela Västnyland, från Kyrkslätt till Bromarv i Raseborg.

Så här började det

Damkören Girls grundades av Gunilla Josefsson år 1989. Hon ledde kören fram till 1997. Polina Aronson har ocskå en kort tid fungerat som dirigent.


År 2005 startades Girls upp på nytt efter att ha fört en tynande tillvaro. Efter en del övertalning och många bitar paj tog Monica Henriksson vid som dirigent och mycket har hänt under de här åren.

- Jag har inte ångrat mig, säger Henriksson, som tidigare endast hade dirigerat barn- och ungdomskörerkörer, med ett leende.

Kören har svetsats samman både som kvinnor och som sångare och kännetecknas av en stor dos glädje. Monica Henriksson har också skapat en stor bredd både i körens repertoar och klang. På repertoaren står idag allt från Abba till Ave Maria.

Konserterna har främst hållits i Västnyland, inte minst de ständigt fullsatta julkonserterna har varit viktiga och stämningsfulla. Men Girls har också hunnit med några resor utanför Västnyland och också utanför landets gränser, varav exempelvis en till Italien och Venedig var en stor upplevelse.

 

Kören böt i samband med 10-årsjubileet år 2015 namn till Girls´n Qvinns. Körens kvinnor som varit med från början hade fått tio år till på nacken, samtidigt som det i dagens läge finns både “girliga” och “qvinnliga” sångarsystrar så kändes detta som ett naturligt steg.

År 2018 deltog kören i sin första tävling och vann genast första pris! Den internationella körfestivalen ordnades i Baltchik i Bulgarien, kategorin Girls'n Qvinns vann hette"Lika röster".

År 2020 har präglats av coronan, men vi har upprätthållit övningarna nästan hela tiden, på olika sätt. Oh vi fortsätter med full fart framåt med nya sånger, arrangemang - och förstås med glimten i ögat!

 

Så här såg vi ut i januari 2015 då namnet förändrades från Girls till Girls´n Qvinns. Samtidigt blev det ny körjacka med logo.